Mats Larsson Gothe | Musikfestspelen Korsholm
x
Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.Hyväksy
  • Mats Larsson Gothe

    Säveltäjävieras

    Olemme iloisia, että voimme esitellä vuoden säveltäjävieraana ruotsalaisen Mats Larsson Gothen! Larsson Gothe luo ilmaisuvoimaista ja syvällistä musiikkia, jota esitetään ympäri maailman. Hän kirjoittaa musiikkia kaikissa lajeissa – sinfonioita, konserttoja, kamarimusiikkia ja oopperaa. Festivaalilla saamme näuttia hänen tuotantonsa eri puolista ja, tottakai, kantaesityksestä!

Tule meille töihin! Etsimme festivaalijohtajan sijaista

22.05.2024

Korsholman Musiikkijuhlat on 42-vuotias kansainvälinen, korkealaatuinen kamarimusiikkifestivaali, joka järjestää Vaasan seudulla vuosittain kolmisenkymmentä konserttia heinäkuun ja elokuun vaihteessa. Musiikkijuhlille tulee noin 50 kansainvälisen festivaalimme ilmapiiriä ja järjestelyjä arvostavaa muusikkoa ja orkesteria. Konserteissa käy vuosittain noin 5000 henkilöä. Yhdistyksen arvot ovat laatu, kestävyys ja saavutettavuus. Yhdistys hakee 26.9.2024 alkaen vuodeksi, perhevapaan ajaksi

 

FESTIVAALIJOHTAJAn sijaista

 

Näitä vaaditaan:

·        soveltuvaa korkeakoulututkintoa

·        hyvää kykyä ilmaista itseään suullisesti ja kirjallisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

·        kokemusta johtajuudesta, hallinnosta ja taloudesta

·        tietoa ja kiinnostusta taidemusiikkiin ja musiikkimaailmaan yleensä

·        kokemusta tapahtumien tuottamisesta

·        innovatiivista yhteistyökykyä eri tasoilla

·        ajokorttia

 

Ansioiksi luetaan:

- kokemus projektisuunnittelusta ja projektien läpiviennistä
- tieto majoitus- ja ravitsemusalasta sekä kestävästä turismista
 

Korsholman Musiikkijuhlien toimisto on Vaasassa. Työ alkaa 26.9.2024 tai sopimuksen mukaan ja sisältää mahdollisuuden työskennellä kesän 2024 festivaalilla. Hakemus, CV ja palkkatoive lähetetään sähköpostilla festivaalijohtaja Milla Virralle, milla.virta@korsholmmusicfestival.fi viimeistään 14.6.2024. Tarvittaessa lisätietoja antavat puheenjohtaja Anton Ylikallio puh. 040 535 3947 ja Milla Virta puh. 050 911 3902.  

Lue lisää

Post image

Äitienpäivätarjous! Kaksi konserttilippua yhteishintaan 30 €

06.05.2024

Muista äitiä yhteisellä musiikkielämyksellä!

 

Äitienpäivää edeltävällä viikolla voit ostaa valittuihin konsertteihimme lippuja tarjoushintaan: kaksi lippua yhteishintaan 30 € – tämä tarjous kannattaa hyödyntää. Tutustu konsertteihin kotisivuillamme ja löydä juuri omalle äidille sopiva konsertti!

 

Äitienpäiväalennus koskee seuraavia konsertteja:

Konsertti nro 4: 25.7. klo 21.00 Sulvan kirkko - La Folia

Konsertti nro 6: 26.7. klo 19.00 Ritz - Lassen vanavedessä

Konsertti nro 16: 29.7. klo 19.00 Huutoniemen kirkko - Elämästäni

 

Tarjous on voimassa 15.5. asti. Osta lippusi nyt!

Lue lisää

Post image

Hae festivaalityöntekijäksi Korsholman Musiikkijuhlille 2024!

19.04.2024

Palkkaamme joka vuosi useita työntekijöitä Korsholman Musiikkijuhlille erilaisiin tehtäviin, mm. konserttivastaaviksi, lavajärjestäjiksi, catering- ja toimistotöihin. Tehtävät ovat monipuolisia, ja ne sisältävät esimerkiksi asiakaspalvelua, juontamista, roudaamista ja taiteilijoiden avustamista. 


Tänä vuonna tarvitsemme henkilökuntaa myös Tove Teuvalla -oopperaan elokuun alussa. Etsimme henkilöä muun muassa valosuunnittelijan avustajaksi.


Festivaalityöstä maksetaan palkkio ja työpäivien aikana tarjotaan lounas ravintola Loftetissa. Työntekijät saavat myös festivaalipassin, jolla he pääsevät ilmaiseksi konsertteihin. Tarvittaessa autamme majoituksessa.
 
Työntekijöille järjestetään koulutuspäivä 22.7. Työt alkavat 23.7. ja jatkuvat koko festivaaliviikon 24.7.–1.8. Ajokortti ja kiinnostus musiikkiin ovat työssä eduksi. Työkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. 
 
Jos haluat olla mukana tekemässä korkeatasoista klassisen musiikin festivaalia ja nauttia samalla saariston ainutlaatuisesta festivaalitunnelmasta, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 17.5. mennessä osoitteeseen info@korsholmmusicfestival.fi. Laita viestisi otsikoksi ”Festivaalityöntekijä”. 

Lue lisää

Post image

Ohjelmaesite 2024

21.03.2024

Heinäkuu ja Korsholman Musiikkijuhlat 2024 lähestyvät! Taiteellinen johtajamme, sellisti Jan-Erik Gustafsson on suunnitellut ihastuttavan ohjelman Mielikuvia-teeman ympärille. Toivottavasti ohjelmasta löytyy mielenkiintoisia konsertteja, jotka kutsuvat pysähtymään, kuuntelemaan ja kuvittelemaan. Tule mukaan ja koe kanssamme Mielikuvia!

 

Pääset lukemaan esitteen tästä

Lue lisää

Post image

23.-25.5. Jäsenmatka Helsingin Musiikkitaloon

04.03.2024

Helsingin Musiikkitalo on saanut uudet upeat urut, ja suunnitelmissamme on mennä ihastelemaan niitä 23.5. Radion sinfoniaorkesterin konserttiin. Kapellimestarina on Nicholas Collon. Urkutaiteilija Susanne Kujala esittää Ylen Matthew Whittallilta tilaaman uuden teoksen orkesterille ja uruille. Ohjelmassa myös Beethovenin Sinfonia nro 9 d-molli, op. 125.

 

Matkasta on helppo räätälöidä itselle sopiva: voit päättää, milloin matkustat, montako yötä olet hotellissa ja mitä muita esityksiä lähdet katsomaan. Sen tiedämme, että uudet urut on ainakin nähtävä!

 

Retkelle voi ilmoittautua 31.3. asti. Voit lukea retkestä lisää jäsenkirjeestä!

Lue lisää

Post image

Ilmoittaudu kesän 2024 mestarikurssille!

01.03.2024

Mestarikurssit järjestetään 23.-28.7.2024. Mestarikurssit on suunnattu ensisijaisesti ammattiopiskelijoille Suomessa ja ulkomailla, mutta myös opinnoissaan jo pidemmällä oleville musiikkiopistolaisille.

 

Tänä vuonna järjestetään pianon, viulun, sellon, huilun ja laulun mestarikurssit. Opettajina ovat Eero Heinonen pianossa, Mari Tampere-Bezrodny ja Mi-kyung Lee viulussa, Joona Pulkkinen sellossa, Petri Alanko huilussa ja Sirkka Parviainen laulussa.

 

Säestäjänä kursseilla toimii Mikael Kemppainen.

 

Kurssimaksu on 350 € sisältää 4 x 45 min. henkilökohtaista opetusta, festivaalipassin Korsholman Musiikkijuhlille ja lounaan jokaisena kurssipäivänä. Lisäksi oppilailla on mahdollisuus esiintyä mestarikurssikonsertissa osana Korsholman Musiikkijuhlia.

 

Ilmoittautumisaika 1.3–15.5.2024.

 

Lue lisää mestarikursseista!

Lue lisää

Post image

Tove Teuvalla -oopperan lisänäytökset ja väliaikatarjoilut

06.02.2024

Uusi Tove Teuvalla -ooppera on ollut todella suosittu. Liput tulivat myyntiin Suomalaisen musiikin päivänä 8.12.2023 ja ne varattiin loppuun joulukuussa. Kaikille kiinnostuneille ei riittänyt lippuja, ja peruutuspaikoista ja mahdollisista lisänäytöksistä on esitetty paljon kyselyitä jo joulun välipäivistä lähtien. Suuren kysynnän takia oopperasta esitetään kaksi lisänäytöstä.


Lisänäytökset ovat Teuvan kirkossa torstaina 8.8. klo 19 ja sunnuntaina 11.8. klo 15.

 

Lipunmyynti lisänäytöksiin alkaa perjantaina 9.2. klo 12.00 ja liput ovat myynnissä NetTicketin verkkokaupassa ja sen lipunmyyntipisteissä. Varauksia voi tehdä myös Korsholman Musiikkijuhlien toimiston kautta.

 

Teuvan kirkon pihassa sijaitsevassa oopperateltassa sekä kulttuuritalo Orrelassa on mahdollista ruokailla ja nauttia väliaikakahvit – jopa kera kuohuviinin. Voit tutustua vaihtoehtoihin ja varata tarjoilut Parran Luontolaiturin sivuilla. Suosittelemme, että ruokailu ja väliaikatarjoilu varataan ennakkoon verkkokaupasta.

 

Parran Luontolaiturin kahvila-ravintola Tiera ja tilausravintola Ruokapirtti 67 vastaavat yhdessä Tove Teuvalla -oopperan tarjoilusta.

Lue lisää

Post image

TOVE TEUVALLA -oopperan liput nyt myynnissä!

08.12.2023

Varmista paikkasi uuden oopperan esityksissä! Elokuussa 2024 kantaesityksensä saavan oopperan tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun "Kymmenen neitsyttä", ympärille. Tulossa on puhutteleva ja valoa tuova teos, joka yhdistää Toven ja Teuvan, yksilön ja yhteisön sekä liikkuu monilla tasoilla kiinnittäen huomiota kauneuteen ja toivoon ympäröivän maailman kipukohtien keskellä.

 

Kaksikielinen TOVE TEUVALLA -ooppera esitetään kesällä 2024 neljä kertaa: 3.8. klo 18, 4.8. klo 15, 9.8. klo 19, 10.8. klo 15. Teuvan kirkko on jaettu kolmeen lohkoon. Lähimpänä alttaria on A-lohko, johon liput maksavat 78 eur. B-lohkossa lippujen hinnat ovat 68 eur ja C-lohkossa 58 euroa. Teuvan kirkossa ei ole näkyvyyttä haittaavia pylväitä tai muita esteitä. Kirkko on rivinumeroitu.

 

Osta liput nyt Netticketistä! Varauksia voi tehdä myös Korsholman Musiikkijuhlien toimiston kautta.

Lue lisää

Post image

Musiikkijuhlille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

14.09.2023

Iloksemme voimme kertoa, että meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti!

 

Auditointi suoritettiin kesällä festivaalin aikana ja läpäisimme sen kirkkaasti. Sertifikaatin myötä jatkamme ympäristötyön kehittämistä osana toimintaamme. Tänä vuonna siirryimme tarjoiluissa kasvisruokaan ja ajoimme sähköautoilla. Mietimme jo, mitä voisimme tehdä ensi vuonna ympäristöystävällisemmin. Tuleeko sinulle jotakin mieleen? Otamme mielellään ideoita vastaan!

 

Lue lisää ympäristötyöstämme.

Lue lisää

Post image

Nandor Mikolan maalauksen arvonta ja Itämeri alateemana

31.08.2023

Hyvää Itämeripäivää!

 

Korsholman Musiikkijuhlien yhteiskunnallisena alateemana oli tänä vuonna Itämeri. Meille läheinen ja tärkeä meremme kaipaa suojelua, minkä takia teimme tänä vuonna konserttikukkien hankkimisen sijaan lahjoituksen John Nurmisen säätiölle ja suojelimme palan Itämerta Vaasan edustalta.

 

Festivaalikeskuksessa pidettiin Musiikkijuhlien yhteydessä Nandor Mikolan Horisontti-niminen näyttely, jonka yhteydessä oli mahdollista osallistua Itämeren suojeluun lahjoittamalla John Nurmisen säätiölle. Näyttelyn kävijöiden ja keräykseen osallistuneiden kesken arvottiin Nandor Mikolan maalaus, ja onnekkaalle voittajalle on ilmoitettu. Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Lue lisää

Post image

Korsholman Musiikkijuhlien 2023 kävijäkysely

17.08.2023

Vierailitko tänä kesänä Korsholman Musiikkijuhlilla? Toimistolla työskennellään jo ensi vuoden festivaalin parissa, ja toiminnan parantamiseksi toivomme yleisöltä palautetta. Vastaamalla palautekyselyymme 15.9. mennessä voit voittaa liput ensi kesän Musiikkijuhlille.

 

Kaikki vastaukset ovat meille tärkeitä. Kiitos, kun kerrot meille ajatuksistasi ja osallistut festivaalin kehittämiseen!

 

Vastaa kyselyyn klikkaamalla tästä!

Lue lisää

Post image

Valmistujaistarjous: Kaksi lippua yhden hinnalla!

26.05.2023

Onnea uusille ylioppilaille, ammattiin valmistuneille ja muille tutkinnon suorittaneille!

 

Juhlan kunniaksi tarjoamme Tulevaisuuden tähdet -konserttiin Vaasan kaupungintalolla 30.7. kaksi lippua yhden hintaan. 

 

Konsertissa esiintyvät upeat nuoret taiteilijat, Turun sellokilpailun voittaja Tatu Kauppinen ja pianisti David Munk-Nielsen, joka on myös menestynyt monissa kilpailuissa. Heidän kanssaan esiintyy joukko Musiikkijuhlien nimekkäitä ja kansainvälisiä taiteilijoita, mutta kirkkaimmin konsertissa loistavat nämä nuoret tähdet. Ohjelmasivulla voit lukea lisää konsertista.

 

Tarjous on voimassa 3.6. asti.

 

Osta liput itselle tai lahjaksi nyt Netticketistä.

Lue lisää

Post image

Ensemble Gamut! Korsholman Musiikkijuhlilla

04.05.2023

Jännittäviä uutisia!

 

Musiikkijuhlien uusi taiteilijakiinnitys on Ensemble Gamut!, joka konsertoi Palosaaren kirkossa lauantaina 29.7. klo 21.00. 

 

Ensemble Gamut! on erityislaatuinen vanhan musiikin kokoonpano, joka on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä keskiajan musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista. Kokoonpanoon kuuluvat Aino Peltomaa (laulu, keskiajan harppu, perkussiot, elektroniikka), Ilkka Heinonen (jouhikot, viola da gamba, elektroniikka) ja Juho Myllylä (nokkahuilut, elektroniikka).

 

Tutustu Gamutin konserttiohjelmaan tästä!

Lue lisää

Post image

Hortus Musicuksen konsertti peruuntuu

04.05.2023

Viulisti-johtaja Andres Mustosen sekä Hortus Musicus -yhtyeen esiintyminen 29.7.2023 Korsholman Musiikkijuhlilla peruuntuu, sillä emme vallitsevassa maailmantilanteessa hyväksy taiteilijoiltamme yhteistyötä Venäjän kanssa. Olemme seuranneet tiiviisti tilanteen kehittymistä Virossa, jossa Andres Mustosen konsertti- ja festivaalivierailut Venäjällä ovat nousseet esille. Keskiössä ovat olleet Mustosen venäläisten yhteistyökumppaneiden yhteydet Kremlin hallintoon.

 

Musiikkijuhlien konserttiin jo liput ostaneet saavat rahansa takaisin ja olemme olleet heihin yhteydessä. Pahoittelemme tilannetta.

 

Lue lisää

Post image

Kesän 2023 ohjelma on nyt julkistettu

14.03.2023

Korsholman Musiikkijuhlien festivaaliohjelma on nyt julkaistu!

 

Kesän 2023 teemana on Momentum, eli luvassa on paljon vauhtia, voimaa ja liikettä. Taiteilijoissa on mukana Musiikkijuhlien konkareita mutta myös paljon uusia nimiä, esimerkiksi Erinys-jousikvartetti ja virolainen yhtye Hortus Musicus. Mainittakoon myös Apocalyptica, joka esiintyy omassa konsertissaan Vaasan kirkossa ja tuo mukanaan aivan uudenlaista energiaa.

 

Festivaaliviikon ohjelmaan 25.7.–2.8. kuuluu lounaskeskusteluita taiteilijoiden kanssa, nuorten taiteilijoiden omia mestarikurssikonsertteja sekä Cecilia Damströmin säveltämä Vickan & Väinö -lastenooppera. Luvassa on paljon uutta musiikkia Vaasan ja Mustasaaren seudun ja saariston ainutlaatuisissa konserttipaikoissa. Tervetuloa nauttimaan konserteista!

 

Katso koko ohjelma: https://www.korsholmmusicfestival.fi/Ohjelma/konsertit

 

Liput tulevat myyntiin keskiviikkona klo 12.00. Osta liput Netticket.fi:stä.

Lue lisää

Post image

Mestarikurssit 2023

01.03.2023

Tervetuloa mestarikursseille!

Tänä kesänä mestarikurssit järjestetään 25.7.–29.7. Voit lukea mestarikursseista lisää täältä. Ilmoittautuminen aukeaa 1.3. ja on avoinna 31.5. asti.

Lue lisää

Post image

Jäsenmatka Uumajaan 30.-31.3.2023

21.02.2023

Nyt on aika liittyä Korsholman Musiikkijuhlien jäseneksi, niin pääset nauttimaan kattavista jäseneduistamme! Seuraavalla jäsenmatkalla suuntaamme Uumajaan ja Norrlandsoperaniin. Ilm. 27.2. mennessä. Keväällä esitetään Kaija Saariahon upea ooppera Adriana Mater. Lue lisää tästä!

Lue lisää

Post image

Tove Teuvalla -ooppera kesän 2024 Musiikkijuhlilla!

08.02.2023

Rakastettu kirjailija ja taidemaalari Tove Jansson saapuu Teuvalle ja Korsholman Musiikkijuhlille uuden Tove Teuvalla -oopperaproduktion myötä. Ooppera kantaesitetään Teuvan kirkossa kesän 2024 Musiikkijuhlien yhteydessä.

 

Oopperan tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun "Kymmenen neitsyttä", ympärille.

 

Lue lisää oopperasta ja libretisti Gunilla Hemmingin ja säveltäjä Uljas Pulkkiksen ajatuksista teokseen liittyen lehdistötiedotteesta.

 

Oopperaproduktio toteutetaan yhteistyössä Teuvalaisen Kulttuurin Tuki ry:n kanssa.

Lue lisää

Post image

Milla Virta Korsholman Musiikkijuhlien festivaalijohtajaksi

07.08.2022

Korsholman Musiikkijuhlien johtajan paikka avattiin haettavaksi loppukeväästä, koska Monica Johnson jättää tehtävän lokakuussa. Johnson on toiminut Musiikkijuhlien johdossa 14 vuotta.

 

Hakijoita oli ilahduttavan paljon ja taso oli korkea. Tehtävään valittiin ekonomi, kauppatieteiden maisteri Milla Virta. Virralla on laaja ja monipuolinen kokemus kulttuurisektorilta ja erityisesti musiikin parista. Hän toimii tällä hetkellä Seinäjoen kaupunginorkesterin intendenttinä. Virta aloittaa Korsholman Musiikkijuhlien festivaalijohtajana 1. lokakuuta 2022.

Lue lisää

Post image

Jan-Erik Gustafsson on Korsholman Musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja

06.08.2022

Korsholman Musiikkijuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty sellisti Jan-Erik Gustafsson. Hän seuraa tässä tehtävässä viulisti Cecilia Zilliacusta, jonka viisivuotinen kausi päättyi vuoden 2022 Musiikkijuhliin. Gustafsson aloittaa kautensa Korsholman Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana 1. lokakuuta 2022. 

Sellisti Jan-Erik Gustafsson on tällä hetkellä yksi kansainvälisesti kysytyimmistä solisteistamme. Gustafsson aloitti sellonsoiton opinnot 8-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Markku Luolajan-Mikkolan johdolla ja suoritti solistidiplomitutkinnon Tukholmassa vuonna 1992 Mikhail Homitserin ja Frans Helmersonin opissa. 
Jan-Erik Gustafssonin solistiura sai vauhtia hyvän sijoituksen myötä EBU:n nuorten muusikoiden kilpailussa Kööpenhaminassa 1986, ja hän on siitä lähtien ollut maailmanlaajuisesti kysytty esiintyjä sekä solistina että kamarimuusikkona. Pohjoismaiden lisäksi Gustafsson on konsertoinut muun muassa Lontoon, Bournemou thin, Brisbanen ja Jerusalemin sinfoniaorkesterien, Berliinin ja Alankomaiden radion sinfoniaorkesterien sekä New Yorkin ja Wienin kamariorkesterien solistina.
Gustafsson on tehnyt useita levytyksiä Ondine-levy-yhtiölle, ja hänen tulkintojaan on ylistetty ympäri maailmaa. Hänen Szymanowskin ja Kodalysin sellosonaattien levytyksensä valittiin vuoden levyksi 1994.
Jan-Erik Gustafsson on pitänyt lukuisia mestarikursseja Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Hän on toiminut Loviisan Sibeliuspäivien taiteellisena johtajana vuosina 1996–2019. Hänen sellonsa on Stefano Scarampella vuodelta 1890. 

Lue lisää

Post image

Tuemme Ukrainaa !

25.07.2022

Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna on järjestö, joka on perustettu auttamaan apua tarvitsevia Ukrainan sodan varjossa. He auttavat hätätarvikkeiden ja lääkkeiden kuljettamisessa sekä pakolaisten kuljettamisessa Pohjanmaalle. Yhdistyksen kotipaikka on Vöyrin kunta. 

Korsholman Musiikkijuhlat auttaa sodan uhreja. Lahjoitusten lisäksi Musiikkijuhlat tarjoaa konserttielämyksiä kiinnostuneille. Tekin voitte auttaa tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen suoraan yhdistyksen tilille tai konserttien lippukassalla ovella.

 

Finland Ukraina Ostrobotniia Kalyna rf. ry. 

FI27 3131 1002 3862 11 

Viesti: KALYNA 

Keräyslupa: RA/2022/828 

Tänä vuonna emme jaa konserttien jälkeen kukkia taiteilijoille. Sen sijaan suojelemme ikimetsää tekemällä lahjoituksen Luonnonperintösäätiölle, ja kutsumme taiteilijat ja yleisön mukaan suojelemaan Suomen metsiä.

 

Lue lisää Luonnonperintösäätiöstä.

 

Lue lisää

Post image

Turvallisesti Musiikkijuhlien konsertteihin!

20.04.2022

Suomen hyvän koronatilanteen vuoksi Korsholman Musiikkijuhlat pystytään järjestämään ilman rajoituksia. Teemme kaikkemme, jotta konserttikokemus on mukava ja turvallinen. Pidämme edelleen huolta tilojen desinfioinnista ja siisteydestä sekä hyvästä hygieniasta.

 

Ennen konserttia:
Kosketuspinnat ja ovenkahvat desinfioidaan ennen konserttia ja konsertin aikana viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Meillä on myytävänä ohjelmakirja (10 €), suosittelemme korttimaksua.

 

Kun tulet Korsholman Musiikkijuhlien konsertteihin, muista seuraavaa:

- Mikäli olet sairaana, nuhainen tai yskit, pysy kotona

- Odota sisäänpääsyä, jonota etäisyydet pitäen, älä rynni!

- Muista hyvä käsihygienia, käytä käsidesiä – sitä löytyy paikan päällä!

- Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Maskeja myytävänä myös konserttipaikoilla.

- Yski hihaan tai kertakäyttönenäliinaan!

Lue lisää

Post image

Minna Leinonen on vuoden säveltäjävieras

10.03.2022

Tulevana kesänä Korsholman Musiikkkijuhlat on kutsunut vieraakseen Minna Leinosen, joka toimii tänä vuonna festivaalin teemasäveltäjänä. Hän saa inspiraatiota teoksiinsa muun muassa arkisista esineistä, folkloristiikasta ja suomalaisesta luonnosta. Leinonen tulee festivaalin ajaksi Vaasaan, joten kuulemme viikon aikana hänen teostensa lisäksi säveltäjän ajatuksia musiikista ja säveltämisestä ”After Lunch” -keskustelussa ravintola Loftetissa.

 

Kesän festivaalilla kuulemme monia Leinosen teoksia, jotka kumpuavat aiheiltaan ja impulsseiltaan niin kuvataiteesta, luonnosta kuin kirjallisuudesta. Ne tuovat oman näkemyksensä ja uusia näkökulmia sekä nykymusiikkiin laajemmin että Korsholman Musiikkijuhlien tämänvuotiseen ”Humisevat metsät” -teemaan.

 

Korsholman Musiikkijuhlat on tilannut Leinoselta juhlavuoden kunniaksi myös uuden teoksen, jonka parissa hän työskentelee parhaillaan. Uusi pianokvintetto saa kantaesityksensä festivaalin juhlakonsertissa 31.7. ja sen esittävät festivaalin aiemmat taiteelliset johtajat.

 

Odotamme innolla sekä uutta upeaa pianokvintettoa että erityisesti Minna Leinosta vieraaksemme. Kesää odotellessa Leinosen töihin voi tutustua hänen kotisivullaan www.minnaleinonen.com.

Lue lisää

Post image

Uusi Tuottaja / Tiedottaja

22.01.2022

Kamarimusiikkifestivaali Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 40 vuotta! Festivaali järjestetään vuosittain heinä-/elokuun vaihteessa, 27.7.–4.8.2022.
Uudeksi tiedottajaksi / tuottajaksi nimettiin HuK Anni Mäkelä Jyväskylästä. Hänen erikoisalaansa on suomen kielen hallinta, ja hänellä on motivaatiota ja kiinnostusta kulttuuri- ja taidetapahtumiin. Hänellä on kokemusta tuotantoassistentin tehtävästä sekä tekstien tuottamisesta festivaalin ohjelmakirjaan ja sosiaalisiin medioihin. Toivotamme hänet tervetulleeksi juhlavuoden tekijätiimiin.

Lue lisää

Post image

Taitava Tuottaja -Tiedottaja

12.12.2021

Kamarimusiikkifestivaali Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 40 vuotta! Festivaali järjestetään vuosittain heinä/-elokuun vaihteessa, 27.7. – 4.8.2022. Haemme tiedottajaa / tuottajaa, joka pystyy antamaan luovan panoksen mielenkiintoisessa, kansainvälisessä ja ajoittain hektisessä ympäristössä.   

 

Tiedottajana työskentelet festivaalin sisäisen ja ulkoisen viestinnän parissa.

Tuottajana osallistut festivaalin konserttien ja niiden oheisohjelmien järjestämiseen. 
Työnteko tapahtuu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Työ on kokopäiväinen tammikuusta lähtien 31.8.2022 asti, mahdollisuus jatkoon. Mahdollisuus etätyöhön.

Haetaan henkilöä, jolla on tehtävien kannalta sopiva tutkinto ja kokemus viestinnän tuottamisesta eri kanaviin ja tapahtuman tuottamisesta. Joustavuus ja yhteistyökyky on välttämätöntä, tieto ja kiinnostus taidemusiikkia kohtaan lasketaan eduksi. Lyhyt, vapaamuotoinen hakemus ja CV lähetetään viimeistään 31.12.2021 sähköisesti toimistoomme Vaasaan

Lue lisää

Post image

Konsertti Vuosikokouksen jälkeen 2.12.

19.11.2021

Vuosikokouksen jälkeen 2.12. Musiikkijuhlien jäsenet voivat nauttia Vaasan kaupunginorkesterin konsertista Rytmin vietävistä klo 19.00 hintaan 25 €. Simon Crawford Phillips johtajana ja solistina. 

Lue lisää

Post image

Metsässä kuiskitaan

09.11.2021

Vuonna 2022 Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 40 vuotta, ja festivaali järjestetään 27.7.–4.8.2022. Teemasta vastaa Cecilia Zilliacus, joka jatkaa työtä taiteellisena johtajana vielä vuoden, kierrellen luonnon ja varsinkin metsän ympärillä. Zilliacus on kutsunut kaikki edelliset taiteelliset johtajat ensi
vuoden festivaalille ja näyttää siltä että kaikki ovat tulossa. Tulevan vuoden, 2022, teeman nimen suhteen Zilliacus hymyilee ovelasti ja kertoo vielä aikovansa pohtia sitä mutta palaavansa asiaan syksyn aikana. Yhdistyksen vuosikokous pidetään 2.12.2021 klo 17.00. Silloin kerrotaan enemmän ensi kesästä.

 

Lue lisää

Post image

Kansainvälisen Oopperpäivän kunniaksi 25.10

22.10.2021

Korsholman Musiikkijuhlien aikana kesällä 2021 kamariooppera Sormus, "Ringen" sai Suomen kantaesityksen. Musiikki: Mats Larsson Gothe, Libretto ja ohjaus: Elisabet  Ljungar. Inspiraationa on ollut ruotsalainen kirjailija Hjalmar Söderberg ja hänen kirjoittama mutta keskeneräiseksi jäänyt romaanikatkelma "Ringen och de vises sten" (Sormus ja viisasten kivi). Melodraaman roolissa nähdään upea Gabriel Suovanen, baritoni, musiikista vastaavat taiteilijat Cecilia Zilliacus, viulu, Kati Raitinen, sello ja  Vicki Powell, alttoviulu. 

Ooppera nähtiin Vaasan Ritzissä 4.8.2021 livenä. Oopperaa voidaan katsoa täällä netissä 25.10 koko päivän.
Katso konsertti, klikkaa tästä.

Lisätietoja oopperasta samalta sivulta, tai etusivun ohjelmakirjasta.

 

Lue lisää

Post image

Ajattomat myytit

09.09.2021

Konsertti yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterin syyskausi käynnistyy musiikillisella Suomi-Ruotsi-maaottelulla. Vaasassa syntynyt Siri Brander oli Jean Sibeliuksen aikalainen ja valveutunut eläinsuojelija. Hänen pieni Elegiensä kehystää yhdessä Sibeliuksen kolmannen sinfonian kanssa ruotsalaisen Mats Larsson Gothen kaksoiskonserttoa, jonka solisteina esiintyvät Ruotsin kirkkaimmat jousisoitintähdet Cecilia Zilliacus ja Torleif Thedéen. Tämä Finnkampen päättynee maiden jaettuun voittoon!

 

Vaasan kaupunginorkesteri
Tomas Djupsjöbacka, johtaja
Cecilia Zilliacus, viulu

Torleif Thedéen, sello


Siri Brander (1866-1934): Elegie (1894), (sov. A. E. Westerlind)

Mats Larsson Gothe (1965-): Konsertto viululle, sellolle ja orkesterille ”Sisyfos drömmar” (2009-10)

Jean Sibelius (1865-1957): Sinfonia nro 3 (1907)

 

Liput 29 / 25 / 10 €

https://www.netticket.fi/ajattomat-myytit

Lue lisää

Post image

Ohjelmakirja 2021

27.08.2021

Uusintaviikon aikana 1. - 8.9. voitte ohjelmakirjasta löytää konserttien ja teosten esittelyt sekä tietoa kaikista festivaalin taiteilijoista. I konsertti per päivä näytetään toistona joka ilta klo 20.00. Valitse Ohjelma -> Konsertit. Mikäli haluat oman kirjan voitte noutaa Vaasan kaupungintalolta tai tilata epostitse täältä:  info@korsholmmusicfestival.fi.

 

 

Lue ohjelmakirjamme

Lue lisää

Post image

Teemasäveltäjä Larsson Gothen lounaskeskustelut Loftetissa

22.07.2021

Musiikkijuhlien säveltäjävieras Mats Larsson Gothe isännöi lounaskeskusteluja festivaalikahvila Loftetissa. Tule mukaan nauttimaan lounasta ja kuuntelemaan taiteilijoiden keskusteluja sekä hieman musiikkia!

 

Ensimmäinen lounaskeskustelu järjestetään festivaalin avajaispäivänä 28.7. klo 12.30, jolloin Mats Larsson Gothen vieraina ovat Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja viulisti Cecilia Zilliacus, kapellimestari Jonathan Stockhammer, sopraano Christina Daletska ja kontrabasisti Rick Stotijn.

 

Muut lounaskeskustelut järjestetään perjantaina 30.7, maanantaina 2.8 ja keskiviikkona 4.8. Keskustelut alkavat aina klo 13.00 ja sitä ennen on mahdollista nauttia Loftetin maittavaa lounasta. Tilaisuudet löytyvät konserttisivulta ja ohjelmakirjasta – sieltä voit myös tarkistaa jokaisen päivän vieraat!

 

Kaikkiin keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lounas maksetaan Loftetin kassalle.

Lue lisää

Post image

Tule mukaan opastetulle konserttiretkelle!

21.07.2021

UNESCOn maailmanperintöalue Merenkurkun saaristossa, Söderfjärden, Vaasan keskusta… Tänä vuonna Korsholman Musiikkijuhlat järjestää useita retkiä Vaasan lähiseuduilla. Retkiin sisältyy monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, jotakin pientä syötävää tai juotavaa sekä konserttilippu. Lue lisää retkistä täältä.

Lue lisää

Post image

Recycled Design – Käsitöitä Korsholman Musiikkijuhlilla

22.06.2021

Rikkinäiset astiat, kangastilkut ja langanpätkät saavat uuden elämän Korsholman Musiikkijuhlien kierrätysteemaisella “Recycled Design” -myyntipöydällä – tule tutustumaan paikallisten käsityöläisten tuotteisiin ja tekemään löytöjä!


Tuotteita on myynnissä ainakin seuraavien konserttien yhteydessä:


30.7. klo 19.00 Vaasan kirkko, konsertti nro 9 “Das Lied von der Erde”

1.8. klo 19.00 Vaasan kaupungintalo, konsertti nro 16: Suuret odotukset 

4.8. klo 20.00 Vaasan kirkko, konsertti nro 28 “Waldszenen”

Lue lisää

Post image

Kesän konsertit ovat nyt myynnissä!

22.05.2021

Huom! Myymme vaan 50 paikkaa nyt alussa kaikkiin konsertteihin ja seuraamme tilannetta paljonko yleisöä saamme ottaa vastaan konserttisaleihin heinä- ja elokuussa. Päivitämme kesän aikana uutisia tilanteesta meidän sosialisissa medioissa ja kotisivuillamme. 

 

Osta liput konsertteihin tästä linkistä: 
www.netticket.fi/korsholm-music-festival

 

Liput myös myynnissä NetTicketin myyntipisteissä, jotka löytyvät tästä linkistä:
www.netticket.fi/myyntipisteet

 

Katso konserttiohjelma tästä:
www.korsholmmusicfestival.fi/Ohjelma/konsertit

Lue lisää

Post image

Earth Hour 2021

27.03.2021

Earth Hour (suom. Tunti maailmalle tai Maan tunti) on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina. Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ilmastonmuutoksesta. Tänä vuonna  Earth hour on tänään 27 maaliskuuta ja Musiikkijuhlat on mukana ja haluamme tukea tätä kampanjaa!  Tänä iltana klo 20.30-21.30 välisenä aikana suljemme kaikki tarpeettomat elektroniikkalaitteet ja valot. 

 

Tästä voi lukea lisää Earth Hourista: https://www.earthhour.org

Lue lisää

Post image

Ruotslais-säveltäjä Mats Larsson Gothe vuoden säveltäjävieras

01.02.2021

Ruotsin Kuninkaallisen Hovin lehdistötiedotteessa ilmoitetaan että kuningas Kaarle XVI Kustavi on Kaarlen päivänä 28.1.2021 päättänyt mitalimyönnöksistä H.M. Konungens medalj ja mitali LITTERIS ET ARTIBUS. Litteris et Artibus on myönnetty säveltäjälle Mats Larsson Gothe, menestyksellisestä ja taiteellisesta työstä säveltäjänä. Korsholman Musikkijuhlat onnittelee lämpimästi ja toivottaa Mats Larrson Gothe tervetulleeksi Korsholmaan kesällä 28.7.2021 lähtien.     

Lue lisää

Post image

Katse kohti 2021

12.12.2020

Korsholman Musiikkijuhlat järjestettiin suoratoistona kesällä 2020 28.7. - 5.8.!

Taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus kokee, että elävä konsertti on edelleen paras käyttöliittymä musiikille, vaikka korkealuokkaiset konserttilähetykset puolustavatkin paikkaansa konserttien ohessa. Monet muusikot kokevat vuorovaikutuksen yleisön kanssa jäävän puolitiehen kameroiden välityksellä. Silti Zilliacus on iloinen, että festivaalia toteutettiin ja hän on myös tyytyväinen näkemiensä konserttien taiteelliseen ja tekniseen laatuun.

”Yleisesti festivaalimme on mennyt hyvin, koska näin oli suunniteltu”, sanoo toiminnanjohtaja Johnson. Olemme oppineet suoratoiston salaisuuden. Henkilötapaamiset ovat suurelta osin jääneet puuttumaan, joka on suuri menetys. Yleisön ja muusikoiden kohtaaminen luo hyvän jännitteen ja yhteyden,  tärkeät tekijät festivaalin hengelle ja kehitykselle.

 

Ensi vuonna festivaalia järjestetään 28.7. - 4.8.!
Osa tämän vuoden taiteilijoita saapuvat ensi kesänä. Progressiivista rockia klassisilla instrumenteilla esittävä Orbi-yhtye, saksalainen Signum-kvartetti, Christin Högnabban ja Pia-Karin Helsingin Return of the Divas -show, jazzkitaristi Mathias Sandberg Vaasasta osallistuvat. Musethica-koulutusohjelman nuoret muusikot osallistuvat. Odotetaan innolla säveltäjävieraita Mats Larsson Gothea ja Sebastian Fagerlundia. Lisätietoja ohjelmasta ja taiteiljoista päivitetään syksyn aikana.

Lue lisää

Post image

Livekonsertit ja suoratoistolähetykset

27.07.2020

Tänä vuonna festivaalimme perustana ovat internet-lähetykset, mutta koska Pohjanmaan ja koko Suomenkin koronavirustilanne on varsin hyvä, on meillä mahdollisuus ottaa rajoitetusti yleisöä konsertteihin. Sallitty yleisömäärä vaihtelee 20 paikasta pariin sataan. Pyydämme yleisöä huomioimaan, että konsertit kuvataan varsin suurella kalustolla ja usean kameran voimin, ja tämä saattaa vaikuttaa näkyvyyteen ja hankaloittaa keskittymistä musiikkiin.

 

Jos haluatte varmistaa paikkanne konsertteihin, pyydämme teitä tekemään varauksen sähköpostitse osoitteeseen info@korsholmmusicfestival.fi tai soittamalla numeroon 040 833 2022. Konsertteihin ei ole lippuja lukuun ottamatta Laihian kirkkoa, jonne liput maksavat 20 euroa ja ovat myynnissä osoitteessa www.netticket.fi. Ohjelmalehti on myynnissä jokaiseen konserttiin 10 euron hintaan.

 

Huom! Tarkasta festivaalin turvallisuusohjeet koronan varalta täältä.

 

Otamme yleisöä seuraaviin konsertteihin:

28.7. Iltamusiikki – Appassionata
29.7. Avajaiskonsertti. Huom! Ei vapaita paikkoja jäljellä!
30.7. Suomalaista viulumusiikkia 20-luvulta
31.7. Nuoret muusikot ja Back to the twenties!
1.8. Beethoven & 20-luku
2.8. Nuorten konsertti
3.8. Total Chamber Music Mania!
4.8. Sellon taikaa
5.8. Päätöskonsertti

Lue lisää

Post image

Sellon taikaa - Liput myynnissä!

16.07.2020

Liput Sellon taikaa -konserttiin Laihian kirkossa ovat nyt myynnissä osoitteessa www.netticket.fi/sellon-taikaa! Laihian kirkossa on seinät leveällä ja mainio akustiikka, joten mikä olisikaan parempi paikka kutsua yleisö kuulemaan elävää musiikkia elävässä konserttitilassa. Kirkossa esiintyy tiistai-illan myöhäiskonsertissa klo 21 Total Cello Ensemble, kuuden huippusellistin Sibelius-Akatemiassa muodostama kamarimusiikkiryhmä, joka sekä jatkaa selloyhtyeiden perinnettä että vie sitä eteenpäin. Yhtyeen ohjelmassa on Laihialla sekä klassisen musiikin helmiä Arvo Pärtin henkisyyttä värähtelevästä musiikista Heitor Villa-Lobosin eteläamerikkalaisiin rytmeihin. Mutta klassisten kappaleiden ohella Total Cello Ensemble esittää viihde- ja populaarimusiikkia Lasse Mårtensonista ja Unto Monosesta Adeleen ja jopa Metallicaan saakka (mainittakoon, että Ensemblen nokkamies Hannu Kiiski oli myös Apocalyptican Eicca Toppisen opettaja Sibelius-Akatemiassa). Kesän kuuminta ja kultivoituneinta show’ta ei tarvitse kauempaa hakea!

Lue lisää

Post image

Suoratoistokonsertteja & yleisökonsertteja tänä kesänä!

01.07.2020

Tänä kesänä välitämme suoratoistona seitsemän konserttia Vaasasta ja Mustasaaresta ja kolme konserttia Tukholmasta. Linkit näihin konsertteihin löytyvät kotisivuiltamme festivaaliviikolla. Järjestämme myös neljä yleisökonserttia, joihin on rajoitettu yleisömäärä. Seuraamme viranoimaisten suosituksia ja rajoituksia. Lisätietoja yleisökonserttien järjestelyistä päivitetään pian. 

Lue lisää

Post image

COVID-19 Päivitys 24.4.2020

24.04.2020

Vuoden 2020 Korsholman Musiikkijuhlat poikkeavat tavallisesta, mutta festivaalia ei ole peruttu. Festivaalijohto suunnittelee konserttien lähettämistä suoratoistona eri kanavien kautta. 1.8. alkaen konsertteja myös järjestetään elävänä yleisön edessä, jos suositukset ja määräykset sen sallivat – mutta ehdottomasti vain, jos koronavirustilanne antaa myöten. Festivaalin kohdeyleisön ja muusikoiden terveys ovat ehdottomasti etusijalla! 

Lue lisää

Post image

Konsertti live streamaus 15.4.!

09.04.2020

Konsertti Arkkiherttuan seurassa streamataan suoraan Tukholmasta 15.4. klo 19.00 Suomen aikaa.
Linkki streamaukseen päivitetään myöhemmin Facebooksivuillemme, Instagramiin ja kotisivullemme. 


Arkkiherttuan seurassa
Ke 15.4. klo 19.00


Amanda-trio

Cecilia Zilliacus, viulu 
Kati Raitinen, sello
Bengt Forsberg, piano
Miriam Forsberg, lausunta 


Marcelle de Manziarly: Pianotrio (1921)
Lera Auerbach: ”Lonely Suite” Ballet for a lonely violinist for soloviolin (2002)
Anna Clyne: ”Rest These Hands”,  soolosello (2010)
Ludwig van Beethoven: Piano trio, Op. 97, Arkkiherttua (1810 -1811)


LINKKI: päivitetään

Lue lisää

Post image

COVID-19 TIEDOTE!

20.03.2020

Tämän hetkisten tietojen mukaan Korsholman Musiikkijuhlat tullaan järjestämään suunnitellusti 27.7.-5.8.2020. Talviviikon konsertti ”Arkkiherttuan seurassa” 15.4. joudutaan valitettavasti perumaan. Kesäfestivaalin järjestelyt etenevät toistaiseksi suunnitellusti. Seuraamme viranomaisten sekä THL:n tiedotteita aktiivisesti. Päivitämme jatkuvasti tilannemuutoksista meidän sosiaalisissa medioissa. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Lue lisää

Post image

Henrin salongissa 30.1. klo 19.00 Vaasan kaupungintalossa

29.01.2020

Kansainvälisen uran luonut pianisti ja pitkäaikainen Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson sekä Vaasan kaupunginorkesterin muusikot kutsuvat kuulijan musiikillisen salonkiin.


Henri Sigfridsson, piano
Erica Nygård, huilu
Siri Ilanko, oboe
Eneko Iriarte Velasco, klarinetti
Samuli Krohn, fagotti
Vesa Ania, käyrätorvi
Maano Männi, viulu
Viktor Olaus Nygård, alttoviulu
Vladimir Reshetko, sello
Pontus Grans, kontrabasso


Jacques Ibert: Trois pièces brèves 
Francis Poulenc: Pianosekstetto FP100
Ralph Vaughan Williams: Pianokvintetto c- molli


Puolet ohjelmasta on 1930-luvun Ranskan terävintä kärkeä: ajattoman modernia ja hupailevaa. Poulencin seksteton alkukantainen syvyys tuo mieleen venäläiset uudistajat Stravinskyn ja Prokofjevin. Vaughan Williamsin pianokvintetto on vain 30 vuotta varhaisempi teos, mutta aivan päinvastainen: täynnä suurta, pehmeää, kypsää romantiikkaa kanaalin pohjoispuolelta.


Liput 25/21/10 €


Lue lisää

Post image

Festivaalipassit joululahjaksi?

11.12.2019

Nyt myynnissä kolme erilaista festivaalipassia kesälle 2020 Studio Ticketissä, Rewell Centerissä ja Korsholman Musiikkijuhlien toimistolla Vaasan kaupungintalolla! Lue lisää...

Festivaalipassi 239 / 210 €
- koskee kaikkia konsertteja festivaalin aikana 29.7-5.8.2020.

2 päivän festivaalipassi 69 €
- pääsy kaikkiin festivaalin konsertteihin 29.7.-5.8.2020 kahden päivän ajan pääsylippujen lunastamisesta.  

4 konsertin festivaalipassi 99 €
- pääsy neljään vapaanvalinnaiseen festivaalin konserttiin 29.7.-5.8.2020.

 

Lue lisää

Post image

Lipunmyynti on alkanut!

05.12.2019

Ensimmäiset konsertit ovat nyt myynnissä Earlybird -hinnoilla! Ensimmäisenä vuorossa ovat kamarikonsertti Arkkiherttuan seurassa 15.4, kesän avajaiskonsertti 29.7, Ritz 4.8. ja päätöskonsertti 5.8. Nyt ehdit ostaa konserttiliput myös joululahjaksi! Lue lisää..

Lue lisää

Post image

Vuosikokous 21.11.2019 klo 17.00

04.11.2019

Korsholman Musiikkijuhlien vuosikokous pidetään Vaasan kaupungintalon peilisalissa torstaina 21.11. klo 17.00. Kerromme tämän vuoden tuloksesta sekä ensi vuoden suunnitelmista. Kokoukseeen saapuu myös Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus. Kokouksen jälkeen kaikille kokousvieraille tarjotaan mahdollisuus osallistua Vaasan kaupunginorkesterin konserttiin klo 19.00 juhlasalissa. Konserttia nimeltä Phantasma johtaa Mihhail Gerts, ja solistina Sergei Prokofievin viulukonsertossa on Rebecca Roozeman.

Pyydämme ilmoittautumaan kokoukseen ja konserttiin tarjoilun ja lippujen vuoksi viimeistään 18.11. Ilmoittautumiset osoitteeseen monica.johnson@korsholmmusicfestival.fi.

Toimintavuonna 2019-2020 järjestetään XXXVII Korsholman Musiikkijuhlat keskiviikosta 29.7. keskiviikkoon 5.8. Vuoden 2020 teema käsittelee Ludwig van Beethovenia, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 250 vuotta. Teema keskittyy hänen elämäänsä ja tekijöihin, jotka veivät hänet suuruuteen. Teemasäveltäjänä ja säveltäjävieraana on ruotsalainen Mats Larsson Gothe. Hän on juuri nyt yksi soitetuimmista säveltäjistä kansainvälisesti ja on säveltänyt teoksia useimmissa musiikin lajeissa. Painopiste hänen tuotannossaan on orkesterimusiikissa ja konsertoissa, mutta sieltä löytyy myös kamarimusiikkia sekä oopperaa. Festivaalilla tullaan kuulemaan ainakin yksi uusi teos häneltä. Toinen festivaalilla esitettävä nykysäveltäjä on Sebastian Fagerlund, jonka musiikkia on kuultu festivaalilla usein ennenkin.

Ohjelma ja tailteilijat valmistuu syksyn aikana. 

Lue lisää

Heikki Joensuu on poissa

29.10.2019

Ystävämme ja monivuotinen yhteistyökumppanimme Heikki Joensuu on yllättäen menehtynyt. Lämmin, taitava, monipuolinen ystävä ja kumppani on poissa. Hän jätti ison aukon keskuuteemme. Hän viritti ja kuljetti Musiikkijuhlien pianot ja flyygelit vuodesta 1989 lähtien. Korsholman Musiikkijuhlien henkilökunta ikävöi häntä ja hänen perheensä on ajatuksissamme.

Lue lisää

Post image

Topelius ja Lintu Sininen-konsertti 26.9. klo 18.00

24.09.2019

Lintu Sininen -konsertissa Vaasan kaupungintalossa kuullaan konsertin nimikkoteoksen lisäksi suomalaisia klassikkosävelmiä:

Erkki Melartin: Prinsessa Ruusunen: Juhlamarssi & Perhosvalssi
Armas Järnefelt: Praeludium, Berceuse & Ynglingadådet elokuvasta Laulu tulipunaisesta kukasta
Jean Sibelius: Valse triste & Andante festivo

Lue lisää tästä

Lue lisää

Uusia tuotteita myynnissä!

17.07.2019

Festivaalin alku lähestyy vauhdilla ja siihen olemme valmistautuneet uusin tuottein festivaalikävijöillemme. Vuoden uutuuksiin kuuluu tyylikäs ja kätevä kestojuomapullo hintaan 8€ sekä eri t-paitoja, muun muassa kantaesityksensä pian saavan Elämänkuvat kirkko-oopperan paidan hintaan 10€. Meiltä löydät myös muun muassa artistien CD-levyjä, LP-levyjä ja “Sibeliuksen pöydässä”-kirjan. Meidät löytää festivaalitoimistoltamme Culturumissa (Koulukatu 31), jossa voit tutustua tuotteisiimme sekä hankkia konserttilipput, ohjelmakirjan ja oopperan librettokirjan – Tervetuloa!

Lue lisää

Jäsenedut 2019!

01.06.2019

Liity jäseneksi nyt, niin ehdit hyödyntää kaikki edut tulevana kesänä Musiikkijuhlilla! Lue lisää jäseneduista ja liity jäseneksi tästä.

Lue lisää

Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtaja Bo Kronqvist on kuollut

16.05.2019

Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtaja Bo Kronqvist on kuollut lyhyen vakavan sairauden jälkeen. Hän oli 70 vuotta vanha. Bo Kronqvist toimi 7 vuoden aikana Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtajana. Hänet muistetaan energisena, idearikkaana henkilönä, joka oli aina valmis viemään kamarimusiikkia ja kulttuuria uusille kohderyhmille. Kiitos Bosse!

Kuva: Rewell Center 25.7.2018 Opening flash, yhdessä laulajan Lena Willemarkin ja viuluisti Cecilia Zilliacuksen kanssa. Kuvaaja: Johan Hagström

Lue lisää

Elämänkuvat- kirkko-oopperan harjoitukset kaupungintalolla

08.05.2019

Eilen ja tänään 2-3.5. pidetään Olli Kortekankaan säveltämän Elämänkuvat-kirkko-oopperan  ensimmäinen suuri harjoitus Vaasassa. Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit ovat kokoontuneet Anna-Maria Helsingin johdolla molempien päivien aikana. Petteri Pitkovahvistaa orkesteria cembalolla. Orkesterit aloittivat klo 10.00 ja illalla 2.5. kuorot harjoittelivat; aikuis- ja lapsikuoro. 3.5. solistit saapuvat Vaasaan ja harjoittelevat päivän aikana. Illalla on suuri yhteisharjoitus. Paikalla on myös säveltäjä Olli Kortekangas.  Ensimmäisen päivän harjoitusten jälkeen hän toteaa että harvoin on kolme kuukautta ennen esitystä joku teos ollut niin hyvässä kunnossa. Kapellimestari Anna-Maria Helsing oli yllättynyt siitä että päästiin jo läpi koko teosta näin hyvin sekä orkesterin että kuorojen kanssa. Molemmat odottavat innolla kun päästään yhteisharjoitukseen. Solisteina ovat sopraano Päivi Nisula  Mariian roolissa ja baritoni Waltteri Torikka on Maalarin roolissa. Molemmat solistit ovat jo maaliskuusta lähtien harjoitelleet korrepetiittorin Jari Hiekkapellon kanssa. Anton Ylikallio harjoittelevat kuorojen kanssa Vaasassa.

Lue lisää

Post image
Top