21 Joulukuu - DADA 6 | Musikfestspelen Korsholm
x
Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.Hyväksy
  •  

Konsertti Vuosikokouksen jälkeen 2.12.

19.11.2021

Vuosikokouksen jälkeen 2.12. Musiikkijuhlien jäsenet voivat nauttia Vaasan kaupunginorkesterin konsertista Rytmin vietävistä klo 19.00 hintaan 25 €. Simon Crawford Phillips johtajana ja solistina. 

Lue lisää

Post image

Metsässä kuiskitaan

09.11.2021

Vuonna 2022 Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 40 vuotta, ja festivaali järjestetään 27.7.–4.8.2022. Teemasta vastaa Cecilia Zilliacus, joka jatkaa työtä taiteellisena johtajana vielä vuoden, kierrellen luonnon ja varsinkin metsän ympärillä. Zilliacus on kutsunut kaikki edelliset taiteelliset johtajat ensi
vuoden festivaalille ja näyttää siltä että kaikki ovat tulossa. Tulevan vuoden, 2022, teeman nimen suhteen Zilliacus hymyilee ovelasti ja kertoo vielä aikovansa pohtia sitä mutta palaavansa asiaan syksyn aikana. Yhdistyksen vuosikokous pidetään 2.12.2021 klo 17.00. Silloin kerrotaan enemmän ensi kesästä.

 

Lue lisää

Post image

Kansainvälisen Oopperpäivän kunniaksi 25.10

22.10.2021

Korsholman Musiikkijuhlien aikana kesällä 2021 kamariooppera Sormus, "Ringen" sai Suomen kantaesityksen. Musiikki: Mats Larsson Gothe, Libretto ja ohjaus: Elisabet  Ljungar. Inspiraationa on ollut ruotsalainen kirjailija Hjalmar Söderberg ja hänen kirjoittama mutta keskeneräiseksi jäänyt romaanikatkelma "Ringen och de vises sten" (Sormus ja viisasten kivi). Melodraaman roolissa nähdään upea Gabriel Suovanen, baritoni, musiikista vastaavat taiteilijat Cecilia Zilliacus, viulu, Kati Raitinen, sello ja  Vicki Powell, alttoviulu. 

Ooppera nähtiin Vaasan Ritzissä 4.8.2021 livenä. Oopperaa voidaan katsoa täällä netissä 25.10 koko päivän.
Katso konsertti, klikkaa tästä.

Lisätietoja oopperasta samalta sivulta, tai etusivun ohjelmakirjasta.

 

Lue lisää

Post image

Ajattomat myytit

09.09.2021

Konsertti yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterin syyskausi käynnistyy musiikillisella Suomi-Ruotsi-maaottelulla. Vaasassa syntynyt Siri Brander oli Jean Sibeliuksen aikalainen ja valveutunut eläinsuojelija. Hänen pieni Elegiensä kehystää yhdessä Sibeliuksen kolmannen sinfonian kanssa ruotsalaisen Mats Larsson Gothen kaksoiskonserttoa, jonka solisteina esiintyvät Ruotsin kirkkaimmat jousisoitintähdet Cecilia Zilliacus ja Torleif Thedéen. Tämä Finnkampen päättynee maiden jaettuun voittoon!

 

Vaasan kaupunginorkesteri
Tomas Djupsjöbacka, johtaja
Cecilia Zilliacus, viulu

Torleif Thedéen, sello


Siri Brander (1866-1934): Elegie (1894), (sov. A. E. Westerlind)

Mats Larsson Gothe (1965-): Konsertto viululle, sellolle ja orkesterille ”Sisyfos drömmar” (2009-10)

Jean Sibelius (1865-1957): Sinfonia nro 3 (1907)

 

Liput 29 / 25 / 10 €

https://www.netticket.fi/ajattomat-myytit

Lue lisää

Post image

Ohjelmakirja 2021

27.08.2021

Uusintaviikon aikana 1. - 8.9. voitte ohjelmakirjasta löytää konserttien ja teosten esittelyt sekä tietoa kaikista festivaalin taiteilijoista. I konsertti per päivä näytetään toistona joka ilta klo 20.00. Valitse Ohjelma -> Konsertit. Mikäli haluat oman kirjan voitte noutaa Vaasan kaupungintalolta tai tilata epostitse täältä:  info@korsholmmusicfestival.fi.

 

 

Lue ohjelmakirjamme

Lue lisää

Post image

Teemasäveltäjä Larsson Gothen lounaskeskustelut Loftetissa

22.07.2021

Musiikkijuhlien säveltäjävieras Mats Larsson Gothe isännöi lounaskeskusteluja festivaalikahvila Loftetissa. Tule mukaan nauttimaan lounasta ja kuuntelemaan taiteilijoiden keskusteluja sekä hieman musiikkia!

 

Ensimmäinen lounaskeskustelu järjestetään festivaalin avajaispäivänä 28.7. klo 12.30, jolloin Mats Larsson Gothen vieraina ovat Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja viulisti Cecilia Zilliacus, kapellimestari Jonathan Stockhammer, sopraano Christina Daletska ja kontrabasisti Rick Stotijn.

 

Muut lounaskeskustelut järjestetään perjantaina 30.7, maanantaina 2.8 ja keskiviikkona 4.8. Keskustelut alkavat aina klo 13.00 ja sitä ennen on mahdollista nauttia Loftetin maittavaa lounasta. Tilaisuudet löytyvät konserttisivulta ja ohjelmakirjasta – sieltä voit myös tarkistaa jokaisen päivän vieraat!

 

Kaikkiin keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lounas maksetaan Loftetin kassalle.

Lue lisää

Post image

Tule mukaan opastetulle konserttiretkelle!

21.07.2021

UNESCOn maailmanperintöalue Merenkurkun saaristossa, Söderfjärden, Vaasan keskusta… Tänä vuonna Korsholman Musiikkijuhlat järjestää useita retkiä Vaasan lähiseuduilla. Retkiin sisältyy monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, jotakin pientä syötävää tai juotavaa sekä konserttilippu. Lue lisää retkistä täältä.

Lue lisää

Post image

Recycled Design – Käsitöitä Korsholman Musiikkijuhlilla

22.06.2021

Rikkinäiset astiat, kangastilkut ja langanpätkät saavat uuden elämän Korsholman Musiikkijuhlien kierrätysteemaisella “Recycled Design” -myyntipöydällä – tule tutustumaan paikallisten käsityöläisten tuotteisiin ja tekemään löytöjä!


Tuotteita on myynnissä ainakin seuraavien konserttien yhteydessä:


30.7. klo 19.00 Vaasan kirkko, konsertti nro 9 “Das Lied von der Erde”

1.8. klo 19.00 Vaasan kaupungintalo, konsertti nro 16: Suuret odotukset 

4.8. klo 20.00 Vaasan kirkko, konsertti nro 28 “Waldszenen”

Lue lisää

Post image

Turvallisesti Musiikkijuhlien konsertteihin!

17.06.2021

Suomen hyvän koronatilanteen vuoksi Korsholman Musiikkijuhlat avaa konsertit yleisölle rajoitetusti!
Teemme kaikkemme, jotta konsertteihin olisi turvallista tulla.

 

Ennen konserttia:
Musiikkijuhlien henkilökunta on yleisöä vastassa ja pyrimme varmistamaan, että turvavälit pysyvät. Kosketuspinnat ja ovenkahvat desinfioidaan ennen konserttia ja konsertin aikana viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Meillä on myytävänä ohjelmakirja (10 €), suosittelemme korttimaksua.

 

Konsertin aikana:
Aluehallintoviraston vaatimus on 1–2 metrin etäisyys, joten tuolit on sijoitettu riittävän kauas toisistaan.

Kirkoissa vain joka toinen penkkirivi on käytettävissä. 

 

Konsertin jälkeen:
Välttääksemme turhia ruuhkia ja jonottelua konsertin jälkeen, Musiikkijuhlien henkilökunta neuvoo, miten yleisö poistuu konserttisalissa, rivi kerrallaan ja turvavälejä noudattaen.

 

Kun tulet Korsholman Musiikkijuhlien konsertteihin, muista seuraavaa:

- Mikäli olet sairaana, nuhainen tai yskit, pysy kotona – konsertit välitetään myös kotisohville, joko suorana tai nauhoitettuna syyskuun alussa!

- Pidä etäisyys viereiseen henkilöön vähintään 1,5–2 metriä!

- Samassa taloudessa asuva seurue voi istua yhdessä.

- Odota sisäänpääsyä, jonota etäisyydet pitäen, älä rynni!

- Muista hyvä käsihygienia, käytä käsidesiä – sitä löytyy paikan päällä!

- Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Maskeja myytävänä myös konserttipaikoilla.

- Yski hihaan tai kertakäyttönenäliinaan!

Lue lisää

Post image

Kesän konsertit ovat nyt myynnissä!

22.05.2021

Huom! Myymme vaan 50 paikkaa nyt alussa kaikkiin konsertteihin ja seuraamme tilannetta paljonko yleisöä saamme ottaa vastaan konserttisaleihin heinä- ja elokuussa. Päivitämme kesän aikana uutisia tilanteesta meidän sosialisissa medioissa ja kotisivuillamme. 

 

Osta liput konsertteihin tästä linkistä: 
www.netticket.fi/korsholm-music-festival

 

Liput myös myynnissä NetTicketin myyntipisteissä, jotka löytyvät tästä linkistä:
www.netticket.fi/myyntipisteet

 

Katso konserttiohjelma tästä:
www.korsholmmusicfestival.fi/Ohjelma/konsertit

Lue lisää

Post image

Korsholma goes Classical Club! Quartet Ajaton

09.04.2021

Illan aikana kuunnellaan unohtumattomia teoksia uuteen muotoon. Kari Ikonen, piano ja  Quartet Ajaton soittavat klassista ja jazzia. Kvartetissa mukana Mia Simanainen, laulu, Henrik Sandås, bandoneón, Kari Ikonen, moog synthesizer, Markus Hohti, sello. Konsertti striimataan suoraan klo 20.00 https://www.youtube.com/doobopclub

 

 

---

 

Kari Ikonen, piano

Illan avaa kansainvälisesti palkittu ja mainetta niittänyt Kari Ikonen, jonka uutukainen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistiin syksyllä 2020. Levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vivahteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla. 

 

Quartet Ajaton: Early music in the latest way
”Quartet Ajaton on kiehtovan kahlitsematon” (Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 28.7.2020)

 

Mikä kumma kokoonpano?

Mia Simanaisen perustama eriskummallinen yhtye puhaltaa määritelmät taivaan tuuliin luodessaan vanhasta uutta! Muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Tämä on tehnyt yhtyeen musisoinnista varsinaista löytöretkeilyä jo kuuden vuoden ajan.

 

Yhtye julkaisi esikoislevynsä ”Elixir” (Eclipse Music) v. 2016, ja videokokoelman v. 2018. Toinen albumi ”Early Music in the Latest Way” julkaistiin loppusyksystä (2020, Alba Records). Se sisältää pelkästään vanhaa musiikkia (renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä) kvartetin tyyliin sovitettuna – niin, yhtye kyllä vaalii vanhan musiikin kauneutta ja henkeä, mutta saattaa silti välillä riehaantua ja soittaa niin kuin Saturnuksessa. Quartet Ajaton on tehnyt kiertueita ja konserttimatkoja esiintyen Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

 

*Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Lue lisää

Post image

Mats Larsson Gothe

02.04.2021

Olemme iloisia, että voimme esitellä vuoden säveltäjävieraana ruotsalaisen Mats Larsson Gothen! Larsson Gothe luo ilmaisuvoimaista ja syvällistä musiikkia, jota esitetään ympäri maailman. Hän kirjoittaa musiikkia kaikissa lajeissa – sinfonioita, konserttoja, kamarimusiikkia ja oopperaa. Festivaalilla saamme näuttia hänen tuotantonsa eri puolista ja, tottakai, kantaesityksestä!

Lue lisää

Post image

Earth Hour 2021

27.03.2021

Earth Hour (suom. Tunti maailmalle tai Maan tunti) on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina. Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ilmastonmuutoksesta. Tänä vuonna  Earth hour on tänään 27 maaliskuuta ja Musiikkijuhlat on mukana ja haluamme tukea tätä kampanjaa!  Tänä iltana klo 20.30-21.30 välisenä aikana suljemme kaikki tarpeettomat elektroniikkalaitteet ja valot. 

 

Tästä voi lukea lisää Earth Hourista: https://www.earthhour.org

Lue lisää

Post image

Ruotslais-säveltäjä Mats Larsson Gothe vuoden säveltäjävieras

01.02.2021

Ruotsin Kuninkaallisen Hovin lehdistötiedotteessa ilmoitetaan että kuningas Kaarle XVI Kustavi on Kaarlen päivänä 28.1.2021 päättänyt mitalimyönnöksistä H.M. Konungens medalj ja mitali LITTERIS ET ARTIBUS. Litteris et Artibus on myönnetty säveltäjälle Mats Larsson Gothe, menestyksellisestä ja taiteellisesta työstä säveltäjänä. Korsholman Musikkijuhlat onnittelee lämpimästi ja toivottaa Mats Larrson Gothe tervetulleeksi Korsholmaan kesällä 28.7.2021 lähtien.     

Lue lisää

Post image

Katse kohti 2021

12.12.2020

Korsholman Musiikkijuhlat järjestettiin suoratoistona kesällä 2020 28.7. - 5.8.!

Taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus kokee, että elävä konsertti on edelleen paras käyttöliittymä musiikille, vaikka korkealuokkaiset konserttilähetykset puolustavatkin paikkaansa konserttien ohessa. Monet muusikot kokevat vuorovaikutuksen yleisön kanssa jäävän puolitiehen kameroiden välityksellä. Silti Zilliacus on iloinen, että festivaalia toteutettiin ja hän on myös tyytyväinen näkemiensä konserttien taiteelliseen ja tekniseen laatuun.

”Yleisesti festivaalimme on mennyt hyvin, koska näin oli suunniteltu”, sanoo toiminnanjohtaja Johnson. Olemme oppineet suoratoiston salaisuuden. Henkilötapaamiset ovat suurelta osin jääneet puuttumaan, joka on suuri menetys. Yleisön ja muusikoiden kohtaaminen luo hyvän jännitteen ja yhteyden,  tärkeät tekijät festivaalin hengelle ja kehitykselle.

 

Ensi vuonna festivaalia järjestetään 28.7. - 4.8.!
Osa tämän vuoden taiteilijoita saapuvat ensi kesänä. Progressiivista rockia klassisilla instrumenteilla esittävä Orbi-yhtye, saksalainen Signum-kvartetti, Christin Högnabban ja Pia-Karin Helsingin Return of the Divas -show, jazzkitaristi Mathias Sandberg Vaasasta osallistuvat. Musethica-koulutusohjelman nuoret muusikot osallistuvat. Odotetaan innolla säveltäjävieraita Mats Larsson Gothea ja Sebastian Fagerlundia. Lisätietoja ohjelmasta ja taiteiljoista päivitetään syksyn aikana.

Lue lisää

Post image

Livekonsertit ja suoratoistolähetykset

27.07.2020

Tänä vuonna festivaalimme perustana ovat internet-lähetykset, mutta koska Pohjanmaan ja koko Suomenkin koronavirustilanne on varsin hyvä, on meillä mahdollisuus ottaa rajoitetusti yleisöä konsertteihin. Sallitty yleisömäärä vaihtelee 20 paikasta pariin sataan. Pyydämme yleisöä huomioimaan, että konsertit kuvataan varsin suurella kalustolla ja usean kameran voimin, ja tämä saattaa vaikuttaa näkyvyyteen ja hankaloittaa keskittymistä musiikkiin.

 

Jos haluatte varmistaa paikkanne konsertteihin, pyydämme teitä tekemään varauksen sähköpostitse osoitteeseen info@korsholmmusicfestival.fi tai soittamalla numeroon 040 833 2022. Konsertteihin ei ole lippuja lukuun ottamatta Laihian kirkkoa, jonne liput maksavat 20 euroa ja ovat myynnissä osoitteessa www.netticket.fi. Ohjelmalehti on myynnissä jokaiseen konserttiin 10 euron hintaan.

 

Huom! Tarkasta festivaalin turvallisuusohjeet koronan varalta täältä.

 

Otamme yleisöä seuraaviin konsertteihin:

28.7. Iltamusiikki – Appassionata
29.7. Avajaiskonsertti. Huom! Ei vapaita paikkoja jäljellä!
30.7. Suomalaista viulumusiikkia 20-luvulta
31.7. Nuoret muusikot ja Back to the twenties!
1.8. Beethoven & 20-luku
2.8. Nuorten konsertti
3.8. Total Chamber Music Mania!
4.8. Sellon taikaa
5.8. Päätöskonsertti

Lue lisää

Post image

Sellon taikaa - Liput myynnissä!

16.07.2020

Liput Sellon taikaa -konserttiin Laihian kirkossa ovat nyt myynnissä osoitteessa www.netticket.fi/sellon-taikaa! Laihian kirkossa on seinät leveällä ja mainio akustiikka, joten mikä olisikaan parempi paikka kutsua yleisö kuulemaan elävää musiikkia elävässä konserttitilassa. Kirkossa esiintyy tiistai-illan myöhäiskonsertissa klo 21 Total Cello Ensemble, kuuden huippusellistin Sibelius-Akatemiassa muodostama kamarimusiikkiryhmä, joka sekä jatkaa selloyhtyeiden perinnettä että vie sitä eteenpäin. Yhtyeen ohjelmassa on Laihialla sekä klassisen musiikin helmiä Arvo Pärtin henkisyyttä värähtelevästä musiikista Heitor Villa-Lobosin eteläamerikkalaisiin rytmeihin. Mutta klassisten kappaleiden ohella Total Cello Ensemble esittää viihde- ja populaarimusiikkia Lasse Mårtensonista ja Unto Monosesta Adeleen ja jopa Metallicaan saakka (mainittakoon, että Ensemblen nokkamies Hannu Kiiski oli myös Apocalyptican Eicca Toppisen opettaja Sibelius-Akatemiassa). Kesän kuuminta ja kultivoituneinta show’ta ei tarvitse kauempaa hakea!

Lue lisää

Post image

Suoratoistokonsertteja & yleisökonsertteja tänä kesänä!

01.07.2020

Tänä kesänä välitämme suoratoistona seitsemän konserttia Vaasasta ja Mustasaaresta ja kolme konserttia Tukholmasta. Linkit näihin konsertteihin löytyvät kotisivuiltamme festivaaliviikolla. Järjestämme myös neljä yleisökonserttia, joihin on rajoitettu yleisömäärä. Seuraamme viranoimaisten suosituksia ja rajoituksia. Lisätietoja yleisökonserttien järjestelyistä päivitetään pian. 

Lue lisää

Post image

COVID-19 Päivitys 24.4.2020

24.04.2020

Vuoden 2020 Korsholman Musiikkijuhlat poikkeavat tavallisesta, mutta festivaalia ei ole peruttu. Festivaalijohto suunnittelee konserttien lähettämistä suoratoistona eri kanavien kautta. 1.8. alkaen konsertteja myös järjestetään elävänä yleisön edessä, jos suositukset ja määräykset sen sallivat – mutta ehdottomasti vain, jos koronavirustilanne antaa myöten. Festivaalin kohdeyleisön ja muusikoiden terveys ovat ehdottomasti etusijalla! 

Lue lisää

Post image

Konsertti live streamaus 15.4.!

09.04.2020

Konsertti Arkkiherttuan seurassa streamataan suoraan Tukholmasta 15.4. klo 19.00 Suomen aikaa.
Linkki streamaukseen päivitetään myöhemmin Facebooksivuillemme, Instagramiin ja kotisivullemme. 


Arkkiherttuan seurassa
Ke 15.4. klo 19.00


Amanda-trio

Cecilia Zilliacus, viulu 
Kati Raitinen, sello
Bengt Forsberg, piano
Miriam Forsberg, lausunta 


Marcelle de Manziarly: Pianotrio (1921)
Lera Auerbach: ”Lonely Suite” Ballet for a lonely violinist for soloviolin (2002)
Anna Clyne: ”Rest These Hands”,  soolosello (2010)
Ludwig van Beethoven: Piano trio, Op. 97, Arkkiherttua (1810 -1811)


LINKKI: päivitetään

Lue lisää

Post image

COVID-19 TIEDOTE!

20.03.2020

Tämän hetkisten tietojen mukaan Korsholman Musiikkijuhlat tullaan järjestämään suunnitellusti 27.7.-5.8.2020. Talviviikon konsertti ”Arkkiherttuan seurassa” 15.4. joudutaan valitettavasti perumaan. Kesäfestivaalin järjestelyt etenevät toistaiseksi suunnitellusti. Seuraamme viranomaisten sekä THL:n tiedotteita aktiivisesti. Päivitämme jatkuvasti tilannemuutoksista meidän sosiaalisissa medioissa. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Lue lisää

Post image

Henrin salongissa 30.1. klo 19.00 Vaasan kaupungintalossa

29.01.2020

Kansainvälisen uran luonut pianisti ja pitkäaikainen Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson sekä Vaasan kaupunginorkesterin muusikot kutsuvat kuulijan musiikillisen salonkiin.


Henri Sigfridsson, piano
Erica Nygård, huilu
Siri Ilanko, oboe
Eneko Iriarte Velasco, klarinetti
Samuli Krohn, fagotti
Vesa Ania, käyrätorvi
Maano Männi, viulu
Viktor Olaus Nygård, alttoviulu
Vladimir Reshetko, sello
Pontus Grans, kontrabasso


Jacques Ibert: Trois pièces brèves 
Francis Poulenc: Pianosekstetto FP100
Ralph Vaughan Williams: Pianokvintetto c- molli


Puolet ohjelmasta on 1930-luvun Ranskan terävintä kärkeä: ajattoman modernia ja hupailevaa. Poulencin seksteton alkukantainen syvyys tuo mieleen venäläiset uudistajat Stravinskyn ja Prokofjevin. Vaughan Williamsin pianokvintetto on vain 30 vuotta varhaisempi teos, mutta aivan päinvastainen: täynnä suurta, pehmeää, kypsää romantiikkaa kanaalin pohjoispuolelta.


Liput 25/21/10 €


Lue lisää

Post image

Festivaalipassit joululahjaksi?

11.12.2019

Nyt myynnissä kolme erilaista festivaalipassia kesälle 2020 Studio Ticketissä, Rewell Centerissä ja Korsholman Musiikkijuhlien toimistolla Vaasan kaupungintalolla! Lue lisää...

Festivaalipassi 239 / 210 €
- koskee kaikkia konsertteja festivaalin aikana 29.7-5.8.2020.

2 päivän festivaalipassi 69 €
- pääsy kaikkiin festivaalin konsertteihin 29.7.-5.8.2020 kahden päivän ajan pääsylippujen lunastamisesta.  

4 konsertin festivaalipassi 99 €
- pääsy neljään vapaanvalinnaiseen festivaalin konserttiin 29.7.-5.8.2020.

 

Lue lisää

Post image

Lipunmyynti on alkanut!

05.12.2019

Ensimmäiset konsertit ovat nyt myynnissä Earlybird -hinnoilla! Ensimmäisenä vuorossa ovat kamarikonsertti Arkkiherttuan seurassa 15.4, kesän avajaiskonsertti 29.7, Ritz 4.8. ja päätöskonsertti 5.8. Nyt ehdit ostaa konserttiliput myös joululahjaksi! Lue lisää..

Lue lisää

Post image

Vuosikokous 21.11.2019 klo 17.00

04.11.2019

Korsholman Musiikkijuhlien vuosikokous pidetään Vaasan kaupungintalon peilisalissa torstaina 21.11. klo 17.00. Kerromme tämän vuoden tuloksesta sekä ensi vuoden suunnitelmista. Kokoukseeen saapuu myös Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus. Kokouksen jälkeen kaikille kokousvieraille tarjotaan mahdollisuus osallistua Vaasan kaupunginorkesterin konserttiin klo 19.00 juhlasalissa. Konserttia nimeltä Phantasma johtaa Mihhail Gerts, ja solistina Sergei Prokofievin viulukonsertossa on Rebecca Roozeman.

Pyydämme ilmoittautumaan kokoukseen ja konserttiin tarjoilun ja lippujen vuoksi viimeistään 18.11. Ilmoittautumiset osoitteeseen monica.johnson@korsholmmusicfestival.fi.

Toimintavuonna 2019-2020 järjestetään XXXVII Korsholman Musiikkijuhlat keskiviikosta 29.7. keskiviikkoon 5.8. Vuoden 2020 teema käsittelee Ludwig van Beethovenia, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 250 vuotta. Teema keskittyy hänen elämäänsä ja tekijöihin, jotka veivät hänet suuruuteen. Teemasäveltäjänä ja säveltäjävieraana on ruotsalainen Mats Larsson Gothe. Hän on juuri nyt yksi soitetuimmista säveltäjistä kansainvälisesti ja on säveltänyt teoksia useimmissa musiikin lajeissa. Painopiste hänen tuotannossaan on orkesterimusiikissa ja konsertoissa, mutta sieltä löytyy myös kamarimusiikkia sekä oopperaa. Festivaalilla tullaan kuulemaan ainakin yksi uusi teos häneltä. Toinen festivaalilla esitettävä nykysäveltäjä on Sebastian Fagerlund, jonka musiikkia on kuultu festivaalilla usein ennenkin.

Ohjelma ja tailteilijat valmistuu syksyn aikana. 

Lue lisää

Heikki Joensuu on poissa

29.10.2019

Ystävämme ja monivuotinen yhteistyökumppanimme Heikki Joensuu on yllättäen menehtynyt. Lämmin, taitava, monipuolinen ystävä ja kumppani on poissa. Hän jätti ison aukon keskuuteemme. Hän viritti ja kuljetti Musiikkijuhlien pianot ja flyygelit vuodesta 1989 lähtien. Korsholman Musiikkijuhlien henkilökunta ikävöi häntä ja hänen perheensä on ajatuksissamme.

Lue lisää

Post image

Topelius ja Lintu Sininen-konsertti 26.9. klo 18.00

24.09.2019

Lintu Sininen -konsertissa Vaasan kaupungintalossa kuullaan konsertin nimikkoteoksen lisäksi suomalaisia klassikkosävelmiä:

Erkki Melartin: Prinsessa Ruusunen: Juhlamarssi & Perhosvalssi
Armas Järnefelt: Praeludium, Berceuse & Ynglingadådet elokuvasta Laulu tulipunaisesta kukasta
Jean Sibelius: Valse triste & Andante festivo

Lue lisää tästä

Lue lisää

Uusia tuotteita myynnissä!

17.07.2019

Festivaalin alku lähestyy vauhdilla ja siihen olemme valmistautuneet uusin tuottein festivaalikävijöillemme. Vuoden uutuuksiin kuuluu tyylikäs ja kätevä kestojuomapullo hintaan 8€ sekä eri t-paitoja, muun muassa kantaesityksensä pian saavan Elämänkuvat kirkko-oopperan paidan hintaan 10€. Meiltä löydät myös muun muassa artistien CD-levyjä, LP-levyjä ja “Sibeliuksen pöydässä”-kirjan. Meidät löytää festivaalitoimistoltamme Culturumissa (Koulukatu 31), jossa voit tutustua tuotteisiimme sekä hankkia konserttilipput, ohjelmakirjan ja oopperan librettokirjan – Tervetuloa!

Lue lisää

Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtaja Bo Kronqvist on kuollut

16.05.2019

Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtaja Bo Kronqvist on kuollut lyhyen vakavan sairauden jälkeen. Hän oli 70 vuotta vanha. Bo Kronqvist toimi 7 vuoden aikana Korsholman Musiikkijuhlien puheenjohtajana. Hänet muistetaan energisena, idearikkaana henkilönä, joka oli aina valmis viemään kamarimusiikkia ja kulttuuria uusille kohderyhmille. Kiitos Bosse!

Kuva: Rewell Center 25.7.2018 Opening flash, yhdessä laulajan Lena Willemarkin ja viuluisti Cecilia Zilliacuksen kanssa. Kuvaaja: Johan Hagström

Lue lisää

Post image

Elämänkuvat- kirkko-oopperan harjoitukset kaupungintalolla

08.05.2019

Eilen ja tänään 2-3.5. pidetään Olli Kortekankaan säveltämän Elämänkuvat-kirkko-oopperan  ensimmäinen suuri harjoitus Vaasassa. Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit ovat kokoontuneet Anna-Maria Helsingin johdolla molempien päivien aikana. Petteri Pitkovahvistaa orkesteria cembalolla. Orkesterit aloittivat klo 10.00 ja illalla 2.5. kuorot harjoittelivat; aikuis- ja lapsikuoro. 3.5. solistit saapuvat Vaasaan ja harjoittelevat päivän aikana. Illalla on suuri yhteisharjoitus. Paikalla on myös säveltäjä Olli Kortekangas.  Ensimmäisen päivän harjoitusten jälkeen hän toteaa että harvoin on kolme kuukautta ennen esitystä joku teos ollut niin hyvässä kunnossa. Kapellimestari Anna-Maria Helsing oli yllättynyt siitä että päästiin jo läpi koko teosta näin hyvin sekä orkesterin että kuorojen kanssa. Molemmat odottavat innolla kun päästään yhteisharjoitukseen. Solisteina ovat sopraano Päivi Nisula  Mariian roolissa ja baritoni Waltteri Torikka on Maalarin roolissa. Molemmat solistit ovat jo maaliskuusta lähtien harjoitelleet korrepetiittorin Jari Hiekkapellon kanssa. Anton Ylikallio harjoittelevat kuorojen kanssa Vaasassa.

Lue lisää

Post image

Festivaalityöntekijät kesälle 2019!

25.02.2019

Korsholman Musiikkijuhlat hakee festivaalityöntekijöitä ajalle 25.7-1.8.2019! Oletko kiinnostunut tulemaan meille töihin tänä kesänä? Kirjota lyhyt vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluat festivaalityöntekijäksi. Lähetä hakemus osoitteeseen info@korsholmmusicfestival.fi viimeistään 31.5.2019.

Lue lisää

Post image
Top